ЗА живота на колата Ви!

Всеки шофьор иска колата му да изглежда добре, да бъде здрава, да не се чупи често и да се дават колкото може по-малко пари за нейната поддръжка.
Бихме казали, че досега изброените изисквания са както изпълними, така и неизпълниме без харченето на пари по колата. Всичко зависи от това как пазите автомобила си и какво внимание му обръщате докато го карате.
Има много причини поради които трябва да пазите колата си здрава и изрядна! Една от причините е евентуалното желание да продадете колата си на по-късен етап за добри пари, както и причината- да Ви е комфортно и спокойно докато шофирате.

Прекалено много товар…

Нека представим този показател така… трябва да прекарате някакви строителни материали (налага се почти на всеки), но не Ви се разкарва няколко пъти, за да ги прекарате всичко и решавате да натоварите наведнъж. Това по никакъв начин не спомага за дългия живот на двигателя на колата. При такава ситуация той се претоварва, губи се мощност и разхода на гориво става все повече.
Няма лошо ако това претоварване става рядко, но ако ежеднвно товарите колата си, то това не е добре за нея, както и за джоба Ви. Ако работите нещо, което изисква товарене на много и тежки неща е добре да си закупите бус за тази цел.

Не отлагайте ремонтите!

Никога не отлагайте ремонти, които са от сорта на сменяването на крушка. Правете ремонти по колата си, само ако сте сигурни, че ще успеете да ги завършите. В противен случай е по-добре да оставите колата си в сигурни ръце. Един от най-ценните съвети, който може да се даде на всеки шофюор е на първо място да поправя най-важните, а след това второстепенните неща по колата, за да не остане празно портмонето.
Ако отлагате дълго ремонтите може да рискувате както вашиат, така у чужди животи на пътя, така че бъдете разумни и ремонтирайте колата си.

Навременна смяна на гумите!

През лятото с летните, а през зимата със зимните гуми. Това правило е най-важно от всички. Целта на смяната на гумите не е само тяхното запазване през летните сезони, но и лична сигурност по време на пътуванията.
Качествените зимни гуми са от голяо значение, защото увеличават сцеплението на колата с пътя и така предотвратява шансовете за хлъзгане. Също така трябва да проверявате и налягането в гумите. Факт е, че сменянето на гумите е голям разход, но пък за сметка на сигурността и здравината на колата.

Сипвайте на правилното гориво!

Сипването на качествено гориво е в основата на добрата и стабилна горивна система. Това какво ще сипете на колата си зависи само от нейните изискванията. Има коли само на бензин, само на дизел, комбинация от бензин и газ и така нататък. Трябва да знаете, че каквото и гориво да сипете (високо или нискооктаново), то и двата варианта може да са вредни за колата Ви.

Не се доверявайте на всички добавки за автомобили!

В днешно време има хиляди видове добавки за различните автомобили, но тук идва и въпросът дали те допринасят с нещо или нанасят излишни вреди. Като се започне от смозочни, почистващи, подобряващи и всякакви други подобрители, то трябва да търсите такива, но само на фирми, които са утвърдени на пазара, за да нямате притеснения относно качеството.

Колата е ваша!

Когато карате автомобила си е хубаво да го пазите така, както бихте пазили чуждата кола. Това че може да платите нанесените щети по вашата кола не е причина да не я пазите. Не вдигайте оборотите на колата, когато тя все още не е загряла достатъчно. Изчакайте тя да загрее и тогава може да се насладите на високите скорости.

За вашите нужди:

– Ако закъсате по път, то вие може да потърсите услугите на пътна помощ София. От компанията ще изпратят най-близката тяхна кола, която да се отзове бързо и да помогне.
– Ако искате да си закупите автомобил, то вие може да потърсите услугите на фирма за предварителен оглед на кола преди покупка, като тази фирма ще избере най-добрата кола според вашите средства.
– Ако се чудите къде да продадете бързо и лесно колата си се обърнете най-добре към специализирана фирма за изкупуване на автомобили в гр. София.