Пътна помощ и от какви услуги можем да се възползваме

Често се случват повреди и аварии по автомобилите докато се движим с тях и трябва да има към кого да се обърнем за помощ. Именно затова са компаниите за пътна помощ и услугите, които те предлагат.

Има много компании за такъв тип помощ, но вие ще трябва да потърсите такава, която се е доказала във времето с добри специалисти в състава и много доволни клиенти. В тази статия ще стане на въпрос за компаниите за пътна помощ и от какви услуги може да се възползвате при нужда.

Смяна на гума при спукване или друга повреда по нея

Спукването на гума е една от най-честите повреди, които може да се случат докато пътувате. Пътищата у нас не са чак толкова добри, за да можем да се движим по тях без страх, че може да уцелим някоя дупка и да спукаме гума. Когато се случи да спукате гума и нямате резервна или пък не може да я смените сами е нужно да се обадите на пътна помощ.

Единственото, което трябва да кажете е къде се намирате, с какво точно искате да ви се помогне, какъв е размера на гумата и дали тя да бъде лятна, зимна или всесезонна. Ще получите отговор до колко време ще бъде при вас мобилен екип на компанията, който да смени гумата и да продължите пътя си.

Доставка на гориво

Друга услуга, от която може да се възползвате е доставката на гориво. Случва се да не прецените правилно горивото с което разполагате и то да ви свърши по време на пътуване. В такива моменти не трябва да се паникьосвате, а да се обадите и да кажете от какво точно гориво имате нужда и какво количество.

Поправка на място

Компаниите на пътна помощ предлагат и услуги за поправка на вашата кола на място. Това ще рече, че ако колата ви се е повредила на пътя и трябва да бъде ремонтирана, то ще дойде екип при вас, който да констатира какъв е проблема и ако той позволява, да бъде поправен на момента.

Този тип поправка на място може да ви спести много време и разбира се- средства! Това е така, защото няма да се налага да бъдете откарани в сервиз, където да изчакате частта, която е нужна, нейното монтиране, а след това и плащането, което може да бъде скъпо.

Репатриране на МПС

Репатрирането на МПС също е услуга, която е често търсена от шофьорите. Накратко репатрирането представлява извозване/превозване на повреден или катастрофирал автомобил, който не може да се движи. Репатрирането става чрез специална техника- репатрак, с който чрез лебедка се вдига или изтегля автомобила и поставя на платформа. Може да бъдат репатрирани всякакви МПС-та и дори селскостопанска техника.

Различното е, че в зависимост от големината на МПС-то идва различна техника на пътна помощ, която съответства на размерите на повреденото МПС. Когато ви се наложи да бъдете репатрирани, то вие трябва да се обадите на репатрак София и да информирате диспечера за вида на вашето МПС и докъде искате да бъдете закарани. Може да бъдете репатрирани до вашият дом, до сервиз на самата компания или пък до сервиз, който вие пожелаете.

Цени

Цените на пътна помощ зависят от това каква услуга използвате, дали се намирате в града или извън него и от още куп други неща, които биват калкулирани и показани ясно на всеки един клиент на компанията.

Смело можем да кажем, че услугите на пътна помощ са изцяло в полза на всеки един клиент, тъй като тези компании работят денонощно и можем да разчитаме на тях по всяко време на денонощието.

Коя пътна помощ можем да наречем добра?

Всеки знае, че компаниите за пътна помощ са много и във всеки град има поне по пет такива, а в големите градове доста повече. За добра и сигурна компания за пътна помощ може да се счита тази, която през годините се е доказала по един или друг начин и разполага с персонал, който разбира от работата си.
Може да се консултирате с ваши приятели или роднини, които са използвали такъв тип услуги за съвет, към коя компания да се обърнете при нужда, защото сигурността ви на пътя е на първо място и не търпи компромиси.