Изтегляне на автомобили от кал

Ето още една ситуация, при която може да получите пълно съдействие от страна на компания за пътна помощ. Попадането в кален участък, от който не може да излезете е деликатен момент и вие трябва да реагирате адекватно.

Адекватната реакция е важна, защото ако оставите колата си в калта, то вие може да не я извадите оттам лесно. Попадането в кал не е толкова честа случка, но когато се случи трябва да потърсите адекватна помощ.

Защо да се обърнем точно към пътна помощ?

Когато се случи нещо, от което не разбираме и знаем, че няма да го направим както трябва е нужно да се обърнем към хора, които ще свършат всичко без излишни проблеми. Точно това е и основната причина, поради която трябва да потърсите услугите на пътна помощ за изтегляне на автомобили от канавки, от кал или пък от снежни преспи.

Всичко става изключително лесно! Единственото нещо, което трябва да направите при заглъзване в кал и искате да получите помощ е обаждане до компания за пътна помощ. Денонощната работа на всяка една компания ви дава спокойствието, че когато й да се случи нещо е възможно идването на професионална помощ.

След като екип от професионалисти дойде на при вас ще бъде избран най-добрият вариант за изваждане на колата ви от калта. Обикновено това се прави чрез изтегляне с лебедка, което е и по-лесният и сигурен начин. Друг начин е поставянето на вериги на гумите, за да може те да имат по-голямо сцепление и така колата да излезе от калта.

Скъпа ли е услугата за изваждане на колата ни от калта?

Не можем да ви кажем колко точно ще струва идването на хора от компанията за пътна помощ и самото изваждане, но можем да ви кажем от какво зависи тя:

  • разстоянието, което трябва да измине специализираната кола на пътна помощ;
  • големината на вашата кола;
  • къде точно сте закъсали в калта (леснодостъпно или труднодостъпно място);
  • начина, по който ще бъде изтеглен автомобили;
  • и времето, за което ще бъде изтеглен той;

Със сигурност няма да останете разочаровани от цялостната услуга и цената ще ви удовлетвори. Ако искате и някоя допълнителна услуга, която да бъде извършена, то вие ще трябва да си доплатите.

Какво ще се случи, ако не мога да продължа пътуването си?

Има и случаи, в които оставането в калта не позволява продължаването на пътя ви и тогава се взимат решения на място. Едната опция при такъв проблем е репатрирането на вашият автомобил до сервиз на компанията или до сервиз, който е избран от вас. Има и вариант да бъдете репатрирани до дома ви и след това вие да решите дали ще поправяте колата си или не.

Също така може колата ви да бъде ремонтирана и на място. Този вариант ще ви позволи да продължите своя път без да се налага да бъдете репатрирани за престой. Изберете сами как ще постъпите и към кого ще се обърнете за помощ!