Пътна помощ при инцидент на пътя

През последните години зачестиха инцидентите по пътя, което се дължи главно на лошите пътища и на нас- шофьорите. Хубаво е в моменти на инцидент да има кой да ни помогне и точно за това са услугите на компаниите за пътна помощ.

На пътя може да се случат хиляди непредвидени ситуации, при които е добре да знаем как да реагираме и към кого да се обърнем за помощ. В тази статия ще научите за какво може да потърсите пътна помощ и с какво ще ви помогне тя.

Помощ при авария на пътя

За авария на пътя може да се счете това, че сте спукали гума на пътя, че някоя част от вашата кола се е повредила или пък маслото ви е вече свършило. Има още много аварии на пътя, за които също може да потърсите услугите на пътна помощ като например доставка на гориво и доставка на провизии.

Когато спукате гума на пътя и нямате възможност да я смените сами, то вие трябва само да се обадите, да кажете каква е гумата, която ви трябва и къде се намирате. Същото нещо трябва да направите и при другите изброени аварии, за да получите бърза и адекватна помощ без да имате притеснения.

Помощ на пътя при попадане в канавка, кал или сняг

Случва се да загубите контрол върху колата и да се озовете в някоя канавка, кално място или пък преспа сняг. В такива моменти може да се случат и по-лоши неща от случаите на спукване на гума и трябва да реагирате адекватно при тях.
Когато излезете извън пътя и попаднете в канавка е хубаво да запазите известно спокойствие и да напуснете колата.

пътна помощ при попадане в канавка, заглъзване в сняг или кал

След това обезопасете мястото на случилото се и се обадете на пътна помощ. Дайте информация за местопроизшествието, вида на автомобила и дали имате нужда от още нещо. Екип на компанията ще дойде възможно най-бързо при вас, за да окаже помощ.
При попадане в кал не е добре да се опитвате да извадите колата сами, защото така ще затрудните работата на пътна помощ още повече. Оставете я там където е и се обадете за помощ.

Същите са обстоятелствата и с попадането в сняг. При него обаче трябва да се действа по-бързо, защото ако снега замръзне и стане на лед, то нещата могат доста да се усложнят. Не я оставяйте за дълго в снега и не чакайте нощта да мине за да потърсите помощ.

Нека обобщим, че вие може да потърсите услугите на пътна помощ за изтегляне от канавка, кал или пък сняг. Няма от какво да се притеснявате да се обадите на дадена компания и да потърсите помощ.

обаждане до пътна помощ София

Карайте внимателно на пътя, не бързайте и не нарушавайте правилата за движение, защото по този начин вие застрашавате какво вашият, така и живота на останалите участници в движението. Скорост, дистанция и бързи реакции, това са трите неща, които стоят в основата на добрият шофьор.