Услуги и репатриране на автомобил

Репатрирането на автомобил е услуга, непозната за голяма част от шофьорите по Българските пътища. Това може би е така, защото рядко се налага автомобил да бъде прекаран от точка А до точка Б с помощта на друг автомобил (пътна помощ). Дано не се случват лоши неща по пътищата ни, но когато те станат ние трябва да знаем как да реагираме и от кого да потърсим помощ!

от точака а до точка б

Какво представлява репатрирането?

Репатрирането е процес, при който екип на пътна помощ посещава даден адрес, за да извози автомобил, мотор или друг тежкотоварен автомобил. След като автомобилът бъде качен на репатрак, той ще бъде откаран на место, което клиентът е посочил за крайна точка.

Може ли автомобил да бъде поправен на място?

Различните компании за пътна помощ предлагат различни видове ремонти на място. Повечето от тях обаче са се насочили към по-леките повреди, които могат да бъдат отстранени. Някои от ремонтите на място са смяна на гума, подмяна на масло, смяна на светлинни лампи, смяна на маркучи, ремъци, акумулатори и други консумативи.

поправка на автомобил

Друго свързано с репатрирането е превозването на повреден или пък катастрофирал автомобил до автосервиз по избор на клиента или пък до автосервиз на пътна помощ. В такива случаи няма смисъл от доставката на резервни части и поправка на място, защото ще отнеме много време и разходи, които клиента няма да желае.

Когато има пътници, които искат да продължат пътуването си, то пътната помощ, която е повикана може да осигури такси или друг вид превозно средство, което да помогне с извозването на пътниците. В тези случаи разходите за транспорт се поемат от клиентите, а не от пътната помощ.

пътна помощ с такси

Обикновено, когато се случи нещо и се обадите на пътна помощ, то вие ще трябва да предоставите вашите имена, местоположение, информация за това какво се е случило и какви са исканията ви към пътната помощ (репатриране или помощ на място).

Търсете пътна помощ, която:

– има дългогодишен опит в тази сфера на работа;
– работи с ниски тарифи в България;
– има специалисти, които разбират от това, което правят;
– е бърза с идването на адреса подаден от вас;
– може да помогне с всичко, от което имате нужда;

професионална пътна помощ

Какви са цените на репатрирането и другите услуги на пътна помощ?

– Цените са репатриране на МПС са различни според това автомобил, мотор, камион или друго тежкотоварно превозно средство ли е. Обикновено цените варират така:
– за автомобил от 30 до 40 лева;
– за мотор от 30 до 40 лева;
– за бус от 50 до 60 лева;
– за джип, ван, пикап от 40 до 50 лева;
– за селскостопанска техника от 80 до 150 лева;
– за мотокари и електрокари от 80 до 160 лева;
– за камиони от 100 лева нагоре;

цени на пътна помощ