С какво може да ни помогне пътна помощ?

Почти на всеки шофьор се е случвало да закъса на пътя или пък да му се случи някаква авария, която пречи на пътуването. Това е нещо нормално, тъй като по-голяма част от колите у нас са втора или дори трета ръка. Не е нищо страшно да закъсате на пътя, просто трябва да знаете какво да правите в такава ситуация. В тази статия ще видите с какво може да ви помогне пътна помощ, когато имате нужда от нея.

На първо място е хубаво да знаете, че пътна помощ работят денонощно и всеки ден, без значение делник или празник е. Винаги има оператор която да приеме вашето обаждане, да го обработи и да изпрати екип за помощ до местоположението подадено от вас.

Как да повикаме екип на пътна помощ?

Да повикате екип на пътна помощ е изключително лесно! Трябва само да се обадите на желаната от вас компания за пътна помощ и да информирате за следните неща:
– вашите имена;
– какъв е проблема с автомобила;
– от какво имате нужда;
– къде се намирате;

След това оператор ще ви уведоми до колко време ще дойде екипът на пътна помощ и какво ще могат да направят специалистите от компанията.

Има няколко варианта, след като дойде екип на пътна помощ и установи повредата по автомобила – отстраняване на повредата на място, репатриране до автосервиз на пътната помощ, репатриране до автосервиз по ваш избор или до адрес, който вие пожелаете.

Ето и с какво може да ви бъде помогнато при авария на пътя

– На първо четене поставяме ремонта на място от страна на екипа. Повечето моментно повреди могат да се отстранят за броени минути, без да има нужда да харчите средства за репатриране на автомобила ви до сервиз. Автомобилът ви бива поправен, заплащате нужните пари и всичко е наред.

– Ако повредата не може да бъде отстранена на място, то вие ще бъдете изтеглени до специализиран сервиз на пътна помощ или до сервиз по ваше желание, където да бъде отстранена повредата. Поправката на повредата може да отнеме повече време, но вие ще има къде да останете за престой.

– Компаниите за пътна помощ работят с всякакви доставчици в цялата страна. Ако вие имате нужда от нещо или пък автомобилът ви трябва да бъде поправен и няма такива части в сервиза, то пътна помощ може да извърши поръчка на нужните части.

– Има моменти, в които не може да чакате поправката на вашият автомобил, а спешно трябва да продължите с пътуването. В тези случаи компанията за пътна помощ може да ви предложи наемане на автомобил. Може да наемете и транспорт, за да бъдете транспортирани до близък хотел, мотел или място за настаняване на хора.

– Някои компании за пътна помощ имат политика да се съветват с вашият застраховател за това в кой сервиз да бъде ремонтиран автомобила ви, от кого и защо точно там. В тези случаи, застрахователят поема част от сумата по транспортирането и ремонта или пък цялата такава.

Защо да изберем услугите на пътна помощ?

Избора на помощ от страна на компания за пътна помощ ви дава на първо място сигурност. Тази сигурност се изразява в това, че пътна помощ ще ви помогне с транспортирането, поправката, поръчката на части, настаняването и куп други неща, с които сами не бихте се справили.

Затова изберете правилната компания за пътна помощ, за да бъдете спокойни, че всичко с автомобила ви ще бъде наред. Цените може да са високи при някои компании, но всичко, което се прави от страна на пътна помощ е за вас.